πατερ ημών


Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ και επί της γης τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
Πατέρα, εσύ ο δικός μας και μοναδικός, ο κυρίαρχος του ουρανού και της γης, που είσαι τόσο κοντά μας,
Κάνε να φανερωθεί στον κόσμο με τη δική μας ζωή το δικό Σου όνομα, που είναι δύναμη και δόξα, δικαιοσύνη και χάρη.Η βασιλεία της αγάπης Σου, που άρχισε κιόλας με τον Χριστό, ας γίνει να φανερωθεί και να επικρατήσει γρήγορα σ' όλον τον κόσμο.Η χάρη Σου ας μας ικανώσει να αποκτήσουμε το δικό Σου θέλημα και να το εφαρμόσουμε στη ζωή μας,
Για να γίνει η γη όπως Εσύ Θέλεις να είναι, εικόνα της ουράνιας βασιλείας Σου.
Δώσε μας σήμερα, όπως και κάθε μέρα και πάντα, το ψωμί που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε, όπως δίνεις το σώμα του Υιού σου για τη ζωή μας.
Σου ζητούμε ακόμα να μας συγχωρήσεις, γιατί δεν εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντι στην αγάπη Σου,
Αφού και μεις συγχωρούμε, με τη δική Σου χάρη, όσους μας έβλαψαν.
Και μη μας εγκαταλείπεις ποτέ μόνους και ανίσχυρους στις πονηρές επιθυμίες, που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε άθελά μας.Αλλά γλίτωσέ μας από τη δύναμη του Διαβόλου, που αγωνίζεται να μας εξουσιάσει.
Κάνουμε αυτή την προσευχή, γιατί ξέρουμε, ότι μόνο Εσύ έχεις την απόλυτη εξουσία, και τη δύναμη και τη δόξα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.Τώρα και πάντοτε, μέχρι το τέλος του χρόνου.Αμήν
Ετικέτες
Νεότερη ανάρτηση
This is the last post.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.