Προσωπικός άγγελος


Είναι άξιον προσοχής και μελέτης το κεφάλαιο αυτό που έχει να κάμει με τους αγγέλους.Στην Αγία Γραφή υπάρχουν πληθώρα αναφορές για εμφανίσεις αγγέλων του Θεού στους ανθρώπους.Μια εμφάνιση αγγέλου βεβαίως θα είναι εκστατική,μοναδική υπέροχη,αφήνει δε στον άνθρωπο μια αίσθηση ουράνιας αγαλλίασης και χαράς και αυτό είναι και κατά κάποιον τρόπο η επιβεβαίωση ότι η εμφάνιση αυτή προέρχεται από τον Θεό.Θέλει πολύ διάκριση στην εμφάνιση του αγγέλου γιατί όπως ξέρουμε και ο πονηρός μπορεί να μεταμορφωθεί σε άγγελο φωτός και να παραπλανήσει εφ'όσον είναι γνωστό υπήρξε κι αυτός πριν την πτώση του άγγελος λαμπρός.Διατηρεί και μετά την πτώση τις ιδιότητες των αγγέλων αφού ο Θεός δεν καταργεί το αυτεξούσιο..Ας κάνουμε ευχή πάντα οι άγγελοι του Θεού να είναι δίπλα μας και να μας φυλάνε.Τον δε προσωπικό μας άγγελο να μην τον στενοχωρήσουμε ποτέ και τύχει να μας εγκαταλείψει..Βέβαια για πολλούς επειδή έχουμε να κάνουμε με όντα ασώματα και κατα'πέκτασιν αόρατα δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο καθένας έχει και τον φύλακα άγγελό του.Έλα όμως που υπάρχουν διαχρονικά τόσες μα τόσες εμφανίσεις αγγέλων που μαρτυρούν την εμφάνισή τους αλλά και την αποστολή τους.Αυτό είναι τόσο αληθινό και μεγίστης αξίας για την εκκλησία μας που η τελευταία έχει θεσπίσει και ειδική ευχή στο Μικρό απόδειπνο που αναφέρεται στον φύλακα άγγελο του κάθε ενός.Την ευχή αυτή την παραθέτουμε στο τέλος.Πριν όμως από αυτό παραθέτουμε μια αληθινή ιστορία που βρήκαμε στο διαδίκτυο και όπου δείχνει την άμεση βοήθεια του προσωπικού αγγέλου του πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Ένα κορίτσι, η Ντάνη, είχε πάει στο σπίτι μιας φίλης της, όπου και έμεινε περισσότερο από ό,τι σχεδίαζε. 'Έτσι πέρασε η ώρα, είχε πια νυκτώσει και θα επέστρεφε στο σπίτι μόνη της με τα πόδια. Δεν φοβόταν, γιατί ανήκε σε μια μικρή κοινότητα και έμενε λίγα τετράγωνα παρακάτω. Καθώς περπατούσε στην διάβαση ποδηλάτων, δηλ. στην ειδικά χαραγμένη λουρίδα, που προορίζεται για τους ποδηλάτες, σκέφθηκε μήπως κτυπηθή από κάποιο ποδήλατο μέσα στη νύκτα, η Ντάνη ζήτησε από το Θεό να την κρατήσει ασφαλή από κάθε κακό και από κάθε κίνδυνο. Όταν έφτασε στο στενό δρομάκι, που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της, έστριψε κανονικά και συνέχισε την πορεία της. Όμως, στο μέσο της διαδρομής, αντιλήφθηκε έναν άνδρα να στέκεται στο τέρμα λες και την περίμενε. Ανησύχησε και άρχισε να προσεύχεται, ζητώντας προστασία από το Θεό. Αμέσως ένα χαλαρό αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας την τύλιξε! Ένοιωθε λες και κάποιος περπατούσε μαζί της. Όταν έφτασε στο τέλος του μικρού δρόμου, πέρασε ακριβώς δίπλα από τον άντρα εκείνο και έφθασε στο σπίτι ασφαλής.
Την επόμενη μέρα, διάβασε στην εφημερίδα ότι ένα νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού, καθώς περνούσε από το ίδιο δρομάκι μόλις είκοσι λεπτά (20) της ώρας αργότερα απ' αυτήν. Συγκλονισμένη από την τραγωδία και το γεγονός ότι μπορούσε να ήταν η ίδια θύμα του βιασμού, άρχισε να κλαίει, ευχαριστώντας τον Κύριο για την ασφάλεια, που της είχε χαρίσει.Ένοιωσε μέσα της τότε αυθόρμητα την ανάγκη να συνδράμει την άτυχη κοπέλλα και να την παρηγορήσει. Αποφάσισε λοιπόν να πάει στην αστυνομία. Ένοιωθε πως μπορούσε να αναγνωρίσει τον άντρα αυτόν και έτσι τους είπε την δική της ιστορία. Ο αστυνόμος την ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να κοιτάξει στον κατάλογο των υπόπτων και να δοκιμάσει αν μπορούσε να αναγνωρίσει τον δράστη του βιασμού.
Αποδέχθηκε το αίτημα της Αστυνομίας και τότε της έθεσαν υπ όψιν φωτογραφίες υπόπτων, όπως συνηθίζεται κάθε φοά από την Αστυνομία. Η κοπέλλα της διηγήσεώς μας χωρίς δυσκολία αναγνώρισε και υπέδειξε τον άνδρα που είχε δει στο δρομάκι την προηγούμενη νύχτα. Όταν ειπώθηκε στον άνδρα πως είχε αναγνωριστεί ως ύποπτος, εκείνος αμέσως έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε την ενοχή του. Ο αστυνόμος ευχαρίστησε την Ντάνη για την γενναιότητά της και την ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι γι' αυτήν. Αυτή ζήτησε να ρωτήσουν τον άντρα ένα πράγμα: Η Ντάνη ήταν περίεργη και ήθελε να μάθει: γιατί δεν είχε επιτεθεί στην ίδια; Όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός αυτός απάντησε: ''Επειδή δεν ήταν μόνη, είχε δύο ψηλούς άντρες που περπατούσανε πλάι της" Απίστευτο! Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, δεν είμαστε μόνοι. Οι άγγελοι μας προστατεύουν.
(πηγή Μ.Μ.Κ.Α)

ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΖΩΗΣ
Άγιε ’Αγγελε, ο εφεστώς της αθλίας μου ψυχής και ταλαιπώρου μου ζωής, μη εγκαταλείπεις με τον αμαρτωλόν, μηδέ αποστής απ’ εμού δια την ακρασίαν μου. Μη δώης χώραν τω πονηρώ δαίμονι κατακυριεύσαι μου τη καταδυναστεία του θνητού τούτου σώματος. Κράτησον της αθλίας και παρειμένης χειρός μου, και οδήγησόν με εις οδόν σωτηρίας. Ναι, άγιε ’Αγγελε του Θεού, ο φύλαξ και σκεπαστής της αθλίας μου ψυχής και του σώματος, πάντα μοι συγχώρησον, όσα σοι έθλιψα πάσας τας ημέρας της ζωής μου, και ει τι ήμαρτον την σήμερον ημέραν. σκέπασόν με εν τη παρούση νυκτί και διαφύλαξόν με από πάσης επηρείας του αντικειμένου, ίνα μη εν τινι αμαρτήματι παροργίσω τον Θεόν. Και πρέσβευε υπέρ εμού προς τον Κύριον, του επιστηρίξαι με εν τω φόβω αυτού, και άξιον αναδείξαι με δούλον της αυτού αγαθότητος. Αμήν.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.