πνευματικά βιβλία


Όπως γνωρίζουμε σε ένα κόσμο εξελισσόμενο ραγδαία σε τομείς όπως σύγχρονες τεχνολογίες και αμεσότητα στην πληροφορία είναι πλέον εύκολο κανείς να αναζητήσει και να βρει θέματα που τον ενδιαφέρουν.Για παράδειγμα ο όγκος των βιβλίων που μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση είναι ασύλληπτος.Και όλοι αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά ενός βιβλίου.Υπάρχει ένα ζήτημα τώρα εδώ.Η επιλογή του βιβλίου.Μπορεί να είναι απλό αλλά ταυτόχρονα είναι και δύσκολο.Τα πνευματικά βιβλία μέσα σ'αυτόν το ρημαγδό αποτελούν μια όαση γι αυτούς που ψάχνουν πνευματική τροφή,και σπουδαίο δώρο πολύ ''ανώτερο''από κάτι άλλα ''πανάκριβα....''
Ας διαβάσουμε δυο τρεις σειρές από σπουδαία αποφθέγματα του Οσίου Παισίου Βελιτσκόφσκι.

ΠΙΣΤΗ ΑΚΡΑΔΑΝΤΗ
Οσίου Παισίου Βελιτσκόφσκι
1. Έχε πίστη ακράδαντη.
• Εκείνον, που πιστεύει στον Θεό ακράδαντα, δεν τον απασχολεί, το πως θα πεθάνει: από ανθρώπους; από θηρία; από πείνα; από τις πολλές δουλειές; ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία; Δύο φορές δεν θα πεθάνει κανείς! Και τον ένα θάνατο, κανείς δεν θα τον αποφύγει.
• Εκείνον που, για να αποκτήσει την βασιλεία των Ουρανών, αφήνει τον εαυτό του εξ ολοκλήρου στον Θεό σε όλες του τις ανάγκες, και έχει πεθάνει για τον κόσμο, ας μη τον απασχολεί πια το πως θα πεθάνει!
• Εκείνον που άφησε τον εαυτό του στον Θεό, ας μη τον απασχολεί πια το τι θα του τύχει. Σε όλα θα βρεί ωφέλεια για την ψυχή του!
• Εκείνος που δέχθηκε να βαστάσει επάνω του την κάθε θλίψη για χάρη του Θεού, όπου να είναι, θα ευρίσκει την σωτηρία του!
2 Σύμφωνα με την πίστη μας, η χάρη του Θεού μας δίδεται με «ένα» μέτρο. Ολίγη είναι η πίστη μας; ολίγη χάρη θα μας δοθεί. Περισσότερο πιστεύουμε; περισσότερη χάρη θα αξιωθούμε να πάρωμε, αμοιβή της υπομονής μας. Τίποτε δεν θα θα συμβεί ποτέ, χωρίς να το θέλει η πρόνοια του Θεού και το θέλημα Του. Ο Θεός αναμένει από εμάς μόνο την προτίμησή μας, την έκφραση της θελήσεως του νου μας, την «πρόθεσή» μας.
3. Οι κρίσεις του Θεού είναι ανεξιχνίαστες. Και συνεπώς μόνο με την υπομονή θα μπορέσωμε να σώσωμε την ψυχή μας. Ο υπομείνας εις τέλος σωθήσεται. Δια Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών. Αυτώ η δόξα. Νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.