Τι είναι τελικά πλούτος


Ο Χριστός κατέβηκε στη γη και έδειξε εμπράκτως πως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.Μια διαφορετική αντίληψη από αυτή αναπόφεχτα οδηγεί σε άγχος.Όποιος διαβάζει το ευαγγέλιο και του γίνεται κτήμα, γρήγορα αντιλαμβάνεται την αξία της δεκάρας της φτωχής χήρας,την άρνηση του νεανίσκου να ακολουθήσει τον Κύριο εφόσον πρώτα πουλήσει την περιουσία του.Ξέρετε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι που πασχίζουν για πολλά πέφτουν σε σύγχυση και μαρασμό, και σε κάποια φάση της ζωής μοιραία αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ματαιότητα.

Σ'αυτούς που είναι ολιγαρκείς και έχουν πνεύμα θεού συμβαίνει το αντίθετο.Αισθάνονται πλούσιοι.Αν ρωτήσεις έναν μοναχό
αν του λείπουν αγαθά, εσώψυχα θα σου πει ότι ''απολαμβάνει'' πολύ πιο παραπάνω από όσο έπρεπε..Μια μικρή ιστοριούλα ακολουθεί και ο νοών νοείτο..

Μια μέρα ένας εύπορος πατέρας πήγε το παιδί του να περάσει μια νύχτα με μια πολύ φτωχή οικογένεια, με σκοπό να του δείξει την κατάσταση άλλων ανθρώπων που δεν έχουν πολλά λεφτά για να ξοδέψουν.
Καθώς επιστρέφανε σπίτι τους, ο πατέρας ρώτησε το γιο τι σκέφτεται για την εμπειρία του και αυτός απάντησε:
Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία πατέρα, Έμαθα πως έχουμε ένα σκύλο και αυτοί έχουν τέσσερις, έχουμε μια πολύ όμορφη πισίνα αλλά αυτοί έχουν το ποτάμι, έχουμε ηλιοροφή αλλά αυτοί έχουν τον ουρανό με τα αστέρια και το φεγγάρι. Έχουμε μια όμορφη βεράντα με μεγάλο κήπο μα αυτοί έχουν το δάσος.Ενώ μίλαγε το παιδί, ο πατέρας άκουγε άφωνος όσα έλεγε ο γιος του.Τότε το παιδί πρόσθεσε: Σε ευχαριστώ πατέρα που μου έδειξες πόσο φτωχοί είμαστε! Όταν μετράμε τι είμαστε, το αποτέλεσμα είναι η αντίληψη μας για τη ζωή.
Αν έχουμε αγάπη, φίλους, υγεία, αίσθηση του χιούμορ και πίστη, έχουμε τα πάντα στη ζωή.Σκέψου για λίγο και αποφάσισε αν είσαι φτωχός ή πλούσιος…

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.