Μηνύματα αγίων πατέρων


Αν ρωτήσεις τυχαία δέκα ανθρώπους που διαβάζουν βιβλία θα βρεις δεν θα βρεις κάποιον απ'αυτούς που να σου πει σθεναρά ότι διαβάζει αγία γραφή ή πνευματικά βιβλία με τους τόσους ανεκτίμητους θησαυρούς από πληθώρα ψυχοφελών μηνυμάτων,παρακαταθήκη των μεγάλων αγίων πατέρων.Αν διαβάζαμε και πνευματικά βιβλία πάρα πολλά θα είχαν αλλάξει, καταρχήν στην προσωπική πορεία του καθενός μας προς τον προορισμό μας .Η πορεία μας θα ήταν πιο ομαλή,χωρίς πολλές λοξοδρομήσεις και γκρεμούς, γιατί δείτε τι συμβαίνει σήμερα.
Άνθρωποι αποπροσανατολισμένοι,λοξοδρομούν σαν μεθυσμένοι στο ''ίσιωμα'' και αναρρωτιούνται αρκετοί μα πότε αυτοί πρόλαβαν να τρελλαθούν; είναι τόσο μικροί; θέλω να πω ότι.....καλό είναι να στραφούμε σε μηνύματα που πηγάζουν από αυτούς που είχαν ''ασχοληθεί'' με την ζωή και να αφήσουμε τα μηνύματα απο αυτούς που έχουν ''ασχοληθεί'' με τον θάνατο.


"Ας γιορτάζουμε όχι με κοσμικά πανηγύρια, αλλά κατά τρόπο που ταιριάζει στο Θεό.
Όχι κατά τρόπο γήινο, αλλά κατά τρόπο υπερκόσμιο.
Ας γιορτάζουμε επιδιώκοντας όχι τα δικά μας, αλλά εκείνα που ανήκουν στον Κύριο.
Όχι εκείνα που οδηγούν στην ασθένεια αλλά εκείνα που οδηγούν στη θεραπεία.
Όχι εκείνα που έχουν σχέση με τη δημιουργία, αλλά εκείνα που αφορούν την αναδημιουργία μας".
(Γρηγόριος ο Θεολόγος).


« Ο χρόνος μας δόθηκε από τον Θεό για να κάνουμε καλή χρήση αυτού, αγωνιζόμενοι συνεχώς για τη σωτηρία της ψυχής μας ».
(Π.Παίσιος).

Η αγάπη δεν είναι ο μόνο λόγια, αλλά υπεράσπιση και απόδειξη στην πράξη, όπως το να απομακρύνεις τη φτώχεια, να συμπαραστέκεσαι στους αρρώστους, να απαλλάσσεις από τους κινδύνους, να κλαις με αυτούς που κλαίνε και να χαίρεσαι με αυτούς που χαίρονται.
(Ι. Χρυσόστομος)


Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος".
"Αν ο καθένας μας έκανε όπως μπορούσε το καλό, δεν θα υπήρχαν στον κόσμο δυστυχισμένοι".
(Ιερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας Γρηγόριος Ε΄).

« Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δε βλέπει πνευματική πρόοδο, έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολλή ταπείνωση ».
(Π.Παίσιος).


"Να επιζητείς τον Κύριο στην οδό, δηλαδή στην καρδιά σου, με την τήρηση των εντολών. Γιατί όταν ακούς τον Ιωάννη τον Πρόδρομο να φωνάζει και να παραγγέλλει σε όλους να ετοιμάσουν τις οδούς και να προστάζει να κάνουν ίσιους τους δρόμους, να θεωρείς οτι εννοεί την τήρηση των εντολών, την καθαρότητα των καρδιών και την ορθότητα των πράξεων."
(Όσιος Γρηγόριος ο Σιναίτης)

"Ο Θεός είναι πανταχού παρών. Είναι παρών και στους απίστους, αλλά αυτοί είναι απόντες από το Θεό, όπως ο τυφλός από τον ήλιο".
(Ι. Αυγουστίνος).

Ο ταπεινός δε διακρίνεται ανάμεσα στους ανθρώπους. Δε θέλει να βλέπεται ούτε να γνωρίζεται από τους άλλους. Όσο κρύβεται και αποχωρίζεται από τον κόσμο, τόσο πλησιάζει το Θεό.
(Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

"Η υπερηφάνεια είναι στο διάβολο, η δε ταπείνωση στο Χριστό".
(Μ. Αθανάσιος).

"Τίποτε δεν ξεφεύγει από το Θεό:"Ου λανθάνει σε, Θεέ μου... Ουδέ σταλαγμός δακρύων, ουδέ σταλαγμού τι μέρος" (Άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος).

"Εάν κάποιος άνθρωπος έχει ευσέβεια, είναι του Θεού, εάν δε ασεβεί κάποιος είναι του διαβόλου".
(Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος).


"Τα σωματικά και υλικά πάθη ελαττώνονται και μαραίνονται με την κακοπάθεια και την άσκηση του σώματος. Τα ψυχικά κια αφανή αφανίζονται με την ταπεινοφροσύνη, την πραότητα και την αγάπη."
(Άγιος Θεόδωρος Εδέσσης)

"Η πίστη αποδεικνύεται τέλεια και ολοκληρωτική, όταν παρουσιάζεται στολισμένη με όλα όσα δίδαξε ο Χριστός".
(Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός).


[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.