Ο Ιησούς ο μόνο δρόμος και το φως.

Είχαμε  διαβάσει πριν λίγο καιρό ένα κείμενο που έγραφε για κάποιον φαροφύλακα που ενώ μετεφέρονταν στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατος, έλεγε και ξανάλεγε στη γυναίκα του «πρόσεχε το φως».
 Όλα τα χρόνια που είχε περάσει στο φάρο ήταν πιστός στο καθήκον του και πάρα πολλοί ήταν αυτοί  οι ναυτικοί που είχαν σωθεί βλέποντας το φως του φάρου. Η γυναίκα του ακολούθησε την οδηγία του και κάθε βράδυ το φως του φάρου έδειχνε το δρόμο στα πλοία.
Ο Ιησούς Χριστός φεύγοντας άφησε στους δικούς Του την παραγγελία να είναι φώτα μέσα στον κόσμο.Ξεκίνησε με τους μαθητάς αποστόλους όπου έχουν μεταλαμπαδέψει αυτό το φως μέχρι και τους πιο απλούς ανθρώπους. «Σεις είσθε το φως του κόσμου» (Ματθ.κεφ ε' στιχ14),τους είχε πει. Όπως ο φάρος έτσι και αυτοί μέσα στη σκοτεινή νύχτα να δείχνουν το σωστό δρόμο, του Κυρίου. Μέσα σ' αυτό το σκοτάδι που ζούμε, ο διάβολος με κάθε τρόπο προσπαθεί να σκεπάσει το φως των αληθειών του Λόγου του Θεού, να κρύψει τον Ιησού Χριστό και τη σωτηρία Του και να πλανήσει τους ανθρώπους και έτσι να χάσουν το σωστό δρόμο που οδηγεί στον ουρανό.
 Πόσο μακάριοι είναι αυτοί που βαδίζουν στο φως του Κυρίου μέρα νύχτα.Δεν θα σκοντάψουν γιατί βλέπουν.Η ματιά τους θα διαλύει το σκοτεινό πέπλο που απλώνει ο εχθρός κυρίως σ'εμάς τους νέους που είμαστε τα πιο ευάλωτά του θύματα. Και αυτό διότι θέλει κάποια σχετική πορεία σε δρόμο στενό και ανηφορικό που όμως είναι δρόμος που οδηγεί στο φως και στη ζωή.Ο μοναδικός αυτός δρόμος ας ευχηθούμε να τον βρουν όλοι γιατί μόνο δια μέσω αυτού φθάνουμε στον Ουράνιο Πατέρα.''Εγώ είμαι η οδός η αλήθεια η ζωή ,κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μέσω μόνο Εμού..'' (Ιωάν. κεφ.ιδ' στιχ.6 )

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.