Για στενοχώριες και πειρασμούς

* Να μνημονεύεις και ενθυμείσαι τον θεό σε κάθε καιρό, και θα σε μνημονεύσει και Αυτός όταν θα πέσεις σε κακά.
 * Όταν νιώσεις μέσα σου τη χαρά του Αγίου Πνεύματος, οι στενοχώριες και θλίψεις αυτής της ζωής, γίνονται γλυκύτερες από το μέλι.
 * Ό θεός βαστάζει και υπομένει όλες τις αδυναμίες μας όμως δεν υπομένει τον άνθρωπο πού, όλη την ώρα, γογγύζει αλλά τον παιδεύει, για να τον διορθώσει.
 * Το στόμα και η καρδιά, που σε κάθε περίσταση ευχαριστεί το θεό. δέχεται την ευλογία του θεού και τη θεία Χάρη.
* Πριν από τη χάρη του θεού, τρέχει η ταπείνωση και πριν από το παίδεμα του ανθρώπου, τρέχει η υψηλοφροσύνη. * Όπως τα φάρμακα που παίρνουμε, καθαρίζουν το σώμα μας από τα νοσογόνα μικρόβια, έτσι οι σφοδρές θλίψεις καθαρίζουν την καρδιά μας από τις πονηρές πράξεις.
 * Βγάλε από τη ζωή τους πειρασμούς και τα βάσανα και κανένας δεν αγιάζει, κανένας δε σώζεται... Όσο αυξάνονται και πληθαίνουν οί πειρασμοί και τα βάσανα, τόσο πληθαίνουν και τα στεφάνια που μας περιμένουν. 
* Οι κάθε είδους πειρασμοί μας παραχωρούνται για να ταπεινωθούμε και για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας με την εξομολόγηση. Στο θεό πού είναι ή πηγή της δικαιοσύνης, δέν υπάρχει αδικία.
 * Χωρίς τους σωματικούς πειρασμούς δεν μπορείς να πλησιάσεις το θεό, και όποιος τους αποφεύγει, αποφεύγει την αρετή.
 * Ανάλογα με την σφοδρότητα των πειρασμών ορίσθηκαν τα χαρίσματα από την σοφία του θεού.
 * Ή ταπεινοφροσύνη της καρδίας είναι η γιατρειά των θλίψεων... Κατά το μέτρο της ταπεινοφροσύνης, δίνει ο θεός και τη δύναμη να υπομένεις τις συμφορές σου. Και κατά το μέτρο της υπομονής σου, το βάρος των θλίψεων σου γίνεται ελαφρό και παρηγοριέσαι. 
( Οσίου Ισαάκ τον θεοπνεύστου ) ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.