Έλα να δεις τον Θεό στον ουρανό.


Θα έχεις ακούσει να λένε καμιά φορά:
-Τον είδες το Θεό;
Δεν ξέρω τι απάντησες, μα εγώ σε μιά τέτοια ερώτηση απάντησα:
-Εσύ τον είδες τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, του αεροπλάνου, του διαστημόπλοιου;
Δεν τον είδες! Από τα κατασκευάσματα όμως ξέρεις καλά όχι μόνο ότι υπάρχει, αλλά και πόση επιστήμη, και τεχνική, και καλλιτεχνία, και δύναμη έχει. Από τα κατασκευάσματα ανάγεσαι στον κατασκευαστή. Αυτό λέει η απλή λογική.
'Ετσι, και στα δημιουργήματα της Δημιουργίας, της φύσης, του Σύμπαντος, φαίνεται η σοφία και η δύναμη του Δημιουργού. «Τα γαρ αόρατα αυτού από κτίσεως κόσμου τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται, η τε αίδιος αυτού δύναμις και Θειότης» γράφει ο Απόστολος Παύλος στους Ρωμαίους (α' 20).
Και φαίνεται ακόμα και η αγάπη του Δημιουργού Θεού Πατέρα, γιατί μας τα προσφέρει όλα δωρεάν.Φαίνεται, λοιπόν, ο Δημιουργός.
Γι' αυτό με τούτο το μικρό βιβλίο σε προσκαλώ με χαρά και με αγάπη και σου λέω:
ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ σε ελάχιστα απ' τα πάμπολλα έργα Του. "Ομως και σε τούτα τα ελάχιστα θα τον δεις πάνσοφο και παντοδύναμο και πανάγαθο.
«Λάμπει και στα πιο μικρά πράγματα η Θεική δύναμη. Μέγιστος και στα ελάχισrα φαίνεται ο Θεός», έγραφε ένας ποιητής. Και θα πειστείς και θα χαρείς πάρα πολύ που έχεις ένα τέτοιο Πατέρα. Και θα ζεις νιώθοντας ασφάλεια και δύναμη και αγάπη.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
Ο ουρανός -το αστρονομικό σύμπαν - το σύμπαν των γαλαξιών (σε δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια τους μετρούν!) με βάθος 18 δισεκατομμυρίων ετών φωτός! (η ταχύτης του φωτός είναι 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο) και διάμετρο 35 δισεκατομμύρια ετών φωτός! Με υπερσμήνη γαλαξιών, σμήνη γαλαξιών, γαλαξίες, αστέρες, ραδιοπηγές, πλανήτες. Μόνο ο γαλαξίας μας έχει ένα τρισεκατομμύριο αστέρες! Και όλα αυτά με τον όγκο του το καθένα. Το βάρος του. Την πυκνότητά του. Την απόστασή του. Την τροχιά του. Τις περιστροφές περί τον άξονά του. Με κινήσεις καταπληκτικές και υπερμεγαλιώδεις στην αρμονία τους!
Δέστε ένα πίνακα με κέντρο τον γαλαξία μας διαφόρων γαλαξιών και σμηνών γαλαξιών:
απόσταση σε έτη φωτός
Νέφη Μαγγελλάνου 230.000
Γαλαξίαν 'Ανδρομέδας 2.730.000
Μ51 Σπειροδειδης γαλαξίας 12.000.000
Κένταυρος Α (Ραδιογαλαξίας) 14.300.000
Μ87 ('Ελλεπτικός γαλαξίας) 42.000.000
Σμήνος παρθένων 18.000.000
Σμήνος Κόμης Βερενίκης 129.000.000
Σμήνος "Υδρας 3.300.000.000
Κβάζαρ 16.000.000.000(;)


Ποιός έθεσε σε κίνηση όλα τούτα τα αστέρια; Ποιός διορθώνει τις τροχιές τους;
Ποιός τους έδωσε τόσο μεγαλοπρεπή αρμονία; ΠΟΙΟΣ;

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Το ποσό της συνολικής ενέργειας που ακτινοβολεί ο ήλιος σε κάθε λεπτό της ώρας ισοδυναμεί με έργα:
504.000.000.000.000.000.000.000 (504 εξάκις εκατομμύρια) ίππων! Το επαναλαμβάνω: Το λεπτό!
Αν τά 504 εξάκις εκατομμύρια ίππων δύναμη συγκεντρώνονταν και πίεζαν τη γη, αντίθετα πρός τήν διεύθυνση της έλξεως, η γη θα άρχιζε να απομακρύνεται απ' τον ήλιο με ταχύτητα 10 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Σε διάστημα έξη μηνών η γη μας θα ήταν τόσο μακριά απ' τον ήλιο, που θα εξαφανιζόταν κάθε ζωή. Και αν πίεζε και τους άλλους πλανήτες μέσα σε 33 χρόνια θα διαλυόταν το ηλιακό σύστημα.
Δεν γίνονται όμως αυτά τα θανατηφόρα γιατί κάποιος κανόνισε να παίρνει η γη φως και θερμότητα μόνο όση χρειάζεται.
''Αν, πάλι, ο ήλιος δεν κατεύθυνε, όπως και όσο ως τώρα, την ενέργειά του στη γη μας, δεν θα είχαμε τις συνθήκες ζωής που έχομε για το φυτικό, τον ζωικό και τον ανθρώπινο κόσμο. Η γη μας θα ήταν ένα απέραντο νεκροταφείο...
Ποιός κρατά τον ήλιο και τη γη, αιώνες τώρα, σ' αυτές τις ζωαπάροχες συνθήκες;
Μη σκεφθείτε ότι δεν αλλοιώνονται τα υλικά στοιχεία τους, πράγμα που θα πει ότι δεν αλλάζουν οι αναλογίες βάρους, ταχύτητας, έλξεως κλπ. Αλλοιώνονται και αλλάζουν. Οι διάσημοι αστρονόμοι Eddington και Jeuns υπολόγισαν ότι o ήλιος χάνει από το βάρος του τριακόσια εξήντα δισεκατομμύρια τόννους την ημέρα.
"Ομως κάποια δύναμη, όπως λένε σύγχρονοι κοσμολόγοι, τα επαναφέρει στην αρμονία που χρειάζεται.
Ποιά είναι αυτή η λογική, ζωοπάροχη, φιλάνθρωπη και παντοδύναμη δύναμη;
ΠΟΙΟΣ;

ΟΙ ΥΠΕΡΩΔΕΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
Ο ήλιος έχει στην επιφάνειά του θερμοκρασία 6000" Κελσίου και στο εσωτερικό του 15.000.000" Ετσι, είναι όλος ένα εργοστάσιο παραγωγής υπεριωδών ακτίνων που τις εκπέμπει συνεχώς. Αυτές οι ακτίνες όμως, με τη δύναμη που έχουν, θα κατέστρεφαν αμέσως κάθε ζωή επάνω στη γη.Τι έπρεπε νά γίνει τώρα; Κάτι που να προστατέψει τη ζωή. Κάτι που να αφήσει να φτάσουν στην επιφάνεια της γης μόνο όσες χρειάζονται.Έγινε λοιπόν. Και δεν έγινε μόνο αλλά παραμένει αναλλοίωτη η σύνθεση της ατμόσφαιρας της γης έτσι, που να αποτελεί ένα φίλτρο, που να αφήνει να περνά μόνο η χρήσιμη ποσότητα. Και αυτό το φίλτρο το αποτέλεσαν τα αέρια άζωτο και όζον. Και τούτα τα δύο αέρια «φροντίζουν ώστε οι υπεριώδης ακτινοβολία, η οποία είναι επικίνδυνη για τη ζωή, να μένει μακρυά από τη γη '',γράφει ο αστρονόμος καθηγητής W.Becker.και μεγάλος αστροφυσικός Fr. Wnipple γράφει: «Η ατμόσφαιρα
μας προστατεύει από τις θανατηφόρες ακτινοβολίες του διαστήματος. Το όζον αποτελεί την ασπίδα για τις μικροτέρου μήκους κύματος υπεριώδεις ακτίνες, που είναι επικίνδυνες για την υγεία. Το οξυγόνο, το άζωτο και άλλα συστατικά της ατμόσφαιρας αποκόπτουν τις πολύ υπεριώδεις ακτίνες, που δεν συγκρατεί το όζον». Και έτσι, αυτό το σύνθετο και καταλληλότατο φίλτρο προστατεύει τη ζωή στη γη.
Ποιός είναι αυτός πού έχει τέτοια πάνσοφη επιστημονική γνώση, αλλά και την δύναμη να κατασκευάσει αυτό τό ζωτικής σημασίας σωτήριο φίλτρο; Και όχι μόνο να το κατασκευάσει μια φορά, αλλά και να ρυθμίζει και να διατηρεί αλάνθαστη τη λειτουργία του αιώνες τώρα;
ΠΟΙΟΣ;
(απόσπασμα από το βιβλίο ΔΕΣ ΟΛΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ. Ιωσήφ.Δ. Αγαπητού )
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.